KOBİ Kredilerinde Lider İş Bankası

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, KOBİ'lere en fazla kredi desteğini İş Bankası tarafından verildiğini belirtti.
26 Haziran 2014 Perşembe 13:07


İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, yaptığı açıklama ile bankacılık sektörünün ticari kredi oranı konusunda %69.4 oranına sahip olduğunu belirtirken, toplam kredilerin miktarının %72’si kadarının ticari kredilere ayırıldığını ifade etti. Belirtilen bu oranın esnaflara, tüccarlara, sanayiye verdiği değerin bir yansıması olarak görülmesini beklediğini söylerken, diğer bir yandan KOBİ kredileri açısından bakıldığı zaman geçtiğimiz yılın sonu itibariyle KOBİ müşterilerinin krediler toplamının 36.7 milyar olduğunu açıkladı.

Pazardaki pay incelemelerine bakıldığında İş Bankası’nın KOBİ kredileri üzerinde %9 olan Pazar payı %5 şeklindeki sahip oldukları nakdi kredi payının da üzerine çıkmış olarak gözüküyor. İnce, yaptığı açıklamada konunun bu durum da KOBİ’lerin finansmanlarına verilen değerin ayrı bir göstergesi olduğunu anlamanızı sağlar dedi.

POS Bedelleri Karşılanabilir Hale Geliyor

Yakın dönem içerisinde Esnafa Destek Kredisi Kampanyası düzenlediklerini de sözlerine ekleyen İnce açıklamalarına şu şekilde devam etti; Kampanya dahilin de konuşmak gerekirse esnafların kısa sürede düşük miktarlı ihtiyaç duyacakları finansmanların tamamını karşılıyoruz. Böylelikle cazip faiz oranlarıyla avantajlı kredi destekleri sağlanmış oluyor.




Kampanyalarımız peşin komisyon tutarları ve vadeye kıyasla daha uygun faiz oranları içeriyor. Yazar kasalı POS temin edilmesi sürecinde finansman ihtiyaçların giderilmesi konusunda da birtakım avantajlı seçenekler sunduklarını söyleyen İnce, POS işlem hacminin taahhüdü verildiği zaman yazar kasaların POS bedellerini de karşılayabildiklerini belirtmiş oldu. 


Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler