Kredi Kartına Taksit 12 Aya Çıkarılacak

Kredi kartına taksit 9 aydan 12 aya çıkarılacak.
07 Eylül 2015 Pazartesi 05:52


Kredi kartına taksit sayısının arttırılmasına yönelik ön çalışma yapıldı. BDDK, kredi kartında 9 olan taksit sayısının 12'ye esnetilmesi için çalışmalarını tamamladı.

KREDİ KARTINA TAKSİT SINIRLAMASI NETLEŞTİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren kredi kartı ve nakit çekimlerinde taksit sayısını 9 ayla sınırlandırdı. Telekomünikasyon, akaryakıt, cep telefonu ve gıda sektörlerinde ise taksit uygulaması kaldırıldı. Ancak geçtiğimiz günlerde BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'in kredi kartına taksit uygulamasının estenilmesi ile ilgili konuşması sektörleri heyecanlandırdı. BDDK Başkanı Akben, kredi kartlarında taksit sınırlamasının Finansal İstikrar Komitesi toplantısında gündeme geldiğini ve konu üzerinde çalışıldığını belirtmişti.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile BDDK'nın yaptığı görüşmeler doğrultusunda kredi kartına taksit sayısının arttırılması yönelik ön çalışma yapıldı. Bu çalışmaya göre, kredi kartına taksit sınırlaması uygulamasındaki esneklikler netleşti. Kredi kartı taksitinin 12 aya çıkarılmasına karar verildi. Yapılacak olan esnekliğin cari açığı arttırmaması için formül hazırlanacağı ve bu konuda ortak bir yol haritası izleneceği bildirildi.

Diğer Haberler