Kredi Önlemleri Başarılı

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin (EMD) ödül töreninde konuşan Babacan, taksitli kredi kartı bakiyesinde son aylarda 7-8 milyar lira düşüş olduğunu hatırlattı.
25 Nisan 2014 Cuma 01:25


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, iç tüketimin kontrollü şekilde büyümesini büyük ölçüde sağladıklarını belirterek, "Kredi artış oranları istediğimiz noktaya geliyor, taksitli kredi kartı bakiyesinde son aylardaki düşüş olumlu" dedi. Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin (EMD) ödül töreninde konuşan Babacan, taksitli kredi kartı bakiyesinde son aylarda 7-8 milyar lira düşüş olduğunu hatırlattı. Seçim dönemlerinde bu gibi önlemleri almanın kolay olmadığını söyleyen Babacan, Türkiye'nin belli bir güven seviyesine ulaştığını söyleyerek, şöyle konuştu: "Halk güvenmeyince, tüketim konusunda tutuk davranıyor; şirketler güvenmeyince, yatırım yapma konusunda tutuk davranıyor. Bunca para ve maliye politikasıyla ekonomiye verilmeye çalışılan ivme, güven unsuru olmayınca gerçekleşmiyor."

Başbakan Yardımcısı Babacan, önümüzdeki 10 yılın büyüme oranlarının, gelişmekte olan ülkeler açısından geçmişe göre biraz daha düşük olacağını belirtti. Babacan, "Yine de bu oranlar dahi, gelişmiş ülkelerin üzerinde olacak. Dinamizm isteyen, 'Nereye yatırım yapsam fayda görürüm' diye düşünen yatırımcılar için gelişmekte olan ülkelerin iyi bir adres olacağını görüyoruz. Türkiye de bu ülkelerin içinde yer aldığı için yatırımcılar tarafından tercih edilecektir" diye konuştu.

 

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler