Özüpak’tan EYT’lilere flaş çağrı! “Yarı yolda bırakmayacağız”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Gönül Boran Özüpak, EYT konusunda son günlerde artan soru işaretleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
29 Kasım 2022 Salı 14:50


Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Gönül Boran Özüpak, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayınla EYT konusunda gelinen noktaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

EYT konusunda her gün yeni bir soru ortaya çıktığını belirten Özüpak, soru işaretlerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in aralık ayı içerisinde yapması beklenen açıklamayla ortadan kalkabileceğini söyledi.




“Neye inanacağımızı şaşırdık” diyen Özüpak, “Sütten ağzımız yandı. Biz yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz” dedi.

Çalışma Bakanı’nın EYT’nin aralık ayında Meclis’e geleceğini söylediğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenler” ifadesini kullandığını hatırlatan Özüpak, şöyle devam etti:

‘GURURLANIN’

“Çok mücadele verdik. 23 yıldır mağduruz, 20 yıldır aynı iktidar tarafından yönetiliyoruz. ‘Seçimi kaybetsek de yokuz’ dendi. Geldiğimiz noktada gerçekten gururlanmamız lazım. Kumbarasını kırıp mitinge gelen arkadaşımızın dünkü Cumhurbaşkanımızın ifadesinden sonra gerçekten gururlanması lazım.”

‘STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURİYETİ İÇİN DURMAYACAĞIZ’

Çalışma Bakanı Bilgin’in staj ve çıraklık mağdurlarıyla ilgili yeşil ışık yakmadığını hatırlatan Özüpak, “Biz bütün sorunları Çalışma Bakanımıza da anlattık. Gelinen noktada 1.5 milyon civarında staj ve çıraklık mağdurunun yok sayıldığı görülüyor. Bizi çocuk yaşta çalıştırmaya başladınız. Biz duracak mıyız, mücadele etmeyecek miyiz? Mücadelemiz bitmeyecek. Tekrar tekrar söyleyemeye devam edeceğiz. Yılmadık, yılmayacağız, yıldıracağız.” diye konuştu.

‘BORÇLANMADA NABZIMIZI YOKLUYORLAR

Bakan Bilgin’in borçlanma “işe giriş tarihini erkene çekmez” açıklamasını da hatırlatan Özüpak, “5510 sayılı yasa var. Net bir söz duymadık. Acaba bizim nabzımızı yokluyorlar. Yasanın önü mü kesilecek? Yeni bir yasa mı çıkarılacak? Daha geçen hafta borçlanma yapan arkadaşımızın borçlanması geçersiz mi sayılacak? Şaşkınız ama bir o kadar da dik duruşluyuz, taviz vermeyenleriz.” ifadelerini kullandı.

“E-devlet Çalışma Hayatım” sistemindeki ksklık ve hatalara da değinen Özüpak, “Orada başından beri hatalı bilgiler var. Mağdur kimse kalmayana kadar mücadele edeceğiz. SGK yasaları biraz irdeleyin, ayak parmağımızdan saç telimize kadar hepimizi öfkeye yönlendiriyor.” dedi.

‘KİMSEYİ YARI YOLDA BIRAKMAYACAĞIZ’

“Siyasi irade işçiyi, emekçiyi düşünmüyorsa biz niye düşüneceğiz” diye soran Özüpak, “Köpük olmadık mı, boş işler olmadık mı, türemiş olmadık mı, olduk, ama taviz vermedik, yine vermeyeceğiz. Niye 3 bin 500 liralara mahkum edilelim? Siz 3-5 maaş alanları beslemek için mi sabahın beşinde altısında yola çıkıyorsunuz? Böyle konuşunca muhalefet diyorlar ama konuşmaktan da vazgeçmeyeceğiz. Ben aldım hakkımı deyip geridekini yarı yolda bırakmak bize yakışmaz.” diye konuştu.

İktidara da muhalefete de EYT ve sosyal güvenlik sorunları konusunda net olmaları çağrısında bulunan Özüpak, “Özellikle iktidar temsilcilerinin yakasına yapışın, haklarınız için Ben öyle yapacağım” dedi.

“Mücadeleden değil ama belirsizliklerden yorulduk” diyen Özüpak, şöyle devam etti:

“Zamanı gelecek biz onları yoracağız. SGK’dan sorgunuzu mutlaka yaptırın. Borçlanma için de son ana kadar bekleyin. Her türlü hakkı almak için her alanda olmaya devam edeceğiz.
Umarım ben hakkımı aldım, gerisi benim için önemli değil diyenlerden olmazsınız.
Muhatabımız Çalışma Bakanlığı. Onun söylediklerine bakacağız, televizyon yorumcularının söylediğine değil…”
 

Kategori:

Diğer Haberler