Stokçulara 3 hapis cezası! Bakan Bozdağ talimat verdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan önemli bir hamle geldi. Bakan Bozdağ’ın talimatıyla birlikte stokçuluk ve fiyat etkileme suçlarının üst limitinin 3 yıl hapis cezası olması için çalışma başlatıldı.
08 Mart 2022 Salı 15:34


Türkiye son günlerde stokçuluk ve fiyat etiketlerinde yapılan aldatıcı oyunları konuşuyor. Birçok market pahalanacak diye belli başlı ürünlerini satışa sunmazken aynı zamanda fiyatları artırarak vatandaşı zor durumda bırakıyor. Son olarak ayçiçek yağında gün yüzüne çıkan stokçuluk için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ talimat verdi.

KANUN MADDELERİ YENİDEN ELE ALINACAK CAYDIRICILIĞI SAĞLANACAK




Adalet Bakanlığı kaynaklarından kamuoyuna yansıyan bilgilere göre kanundaki cezalar istenilen düzeyde caydırıcı değil. Bu konunun yeniden ele alınmasını isteyen Bakan Bozdağ, TCK'nin 237 ve 240'ıncı maddelerinde düzenlenen bu suçlara verilecek cezalara ilişkin çalışma yapılması talimatı verdi.

HAPİS CEZALARI ARTIRILACAK

Bu kapsamda, "Belli bir mal veya hizmeti satmaktan kaçınarak kamu için acil bir ihtiyacın ortaya çıkmasına neden olan kişi, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." hükmünü içeren TCK 240'ıncı maddesinde belirtilen ceza miktarı, "1 yıldan 3 yıla kadar hapis" cezasına çıkarılacak.

3 YILA KADAR HAPİS CEZASI

TCK'nin 237'nci maddesinde düzenlenen "fiyatları etkileme" suçunun da cezası artırılacak. "İşçi ücretlerinin veya besin veya malların değerlerinin artıp eksilmesi sonucunu doğurabilecek bir şekilde ve bu maksatla yalan haber veya havadis yayan veya sair hileli yollara başvuran kimseye 3 aydan 2 yıla kadar hapis ve adli para cezası verilir." hükmünü içeren bu maddedeki cezalar da "1 yıldan 3 yıla kadar hapis" olarak düzenlenecek.

BAKAN BOZDAĞ, “CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önceki gün katıldığı bir toplantıda, Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında yaşanan olaylar nedeniyle zaman zaman piyasadaki fiyatları etkileme, stokçuluk yaparak daha fazla kazanma saiki ile hareket edenlerin bulunduğuna işaret ederek, bu konudaki cezaların caydırıcı olmadığını dile getirmişti.
Yaptırımları yeniden ele alacaklarını kaydeden Bozdağ, yeni dönemde fiyatları etkileme ve stokçulukla ilgili maddelerdeki yaptırımları ele alıp yeniden düzenleyeceklerini açıklamıştı.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler