Taksitli Ödemede Müjde!

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, kredi kartı taksitleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
01 Ocak 2016 Cuma 20:50


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kredi kartı taksitleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

Başkan Akben yaptığı açıklamada, kredi kartı taksit sınırlamasının gevşetilmesi konusunda Finansal İstikrar Komitesi'nde görüşmeler yapıldığını belirterek, eğitim, mobilya ve neyaz eşyada kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksit sayısının 9'dan 12'ye çıkarılmasının planlandığını belirtti. Başkan ayrıca, eğitim tarafında verilen kredilerin taksit sayısında sınırlamaları kaldırmayı planladıklarına da değindi. 

Akben'in gündemi, kredi kartı taksitleri ile sınırlı değildi. Başkan açıklamalarında  "(Katılım bankacılığı) Halkbank tamamı kamuya ait bir banka kurmak için çalışmalarını oluşturacak, ona göre bize tekrar başvuracak" ifadesini kullandı. 

Bankacılık sektörünün geçen yılda, önceki yıllara kıyasla daha az karlı olduğunu belirten Akben, "İstikrarın ve konjonktürün tekrar normale dönmesiyle birlikte karların daha iyi seviyelere geleceğine inanıyoruz" dedi. Bank of China lisans başvurusu konusuna da değinen Başkan Akben'e göre bankaya bu yıl içinde başvuru yapılması muhtemel.




Diğer Haberler