Türk firmalarından bir bir Ukrayna kararı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişiminden sonra Ukrayna'da faaliyet gösteren Türk şirketleri faaliyetlerini tek tek durdurmak zorunda kaldı.
25 Şubat 2022 Cuma 18:56


Dünya Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı topyekûn işgal girişimine odaklanmış durumda. Giderek artan çatışma nedeniyle Ukrayna'nın başkenti Kiev olmak üzere ülke genelinde sıkı yönetim ilan edildi. Bu durumdan dolayı Ukrayna'da faaliyet gösteren Türk firmaları da şimdilik faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.
 
İşte faaliyetlerini durduran firmalar;
 
ANADOLU EFES
 
Çalışanların güvenliğini sağlamak için ülke genelinde faailyetlerini durdurma kararı alan Anadolu Efes, KAP'a yaptığı açıklamada, Ukrayna genelindeki 3 bira fabrikasında çalışmaların durdurulduğu ifade edilirken, diğer bir ülke olan Rusya'daki faaliyetlerin ise devam edeceği belirtildi. 
 
GİRİŞİM ELEKTRİK
 
Girişim Elektrik, Ukrayna'da yaşanan çatışmalardan dolayı Odessa'daki tesislerinde yapmak zorunda oldukları makine ve teçhizat yatırımlarını şimdilik durdurdu. Süreci yakından takip ettiklerini belirten firma yetkilileri, fabrikanın yapılmasından vazgeçilmesi halinde, bu fabrika için Türkiye'den sipariş edilen makineler için Ankara'daki fabrika kapasitesini artıracacaklarını söyledi.
 
KONTROLMATİK
 
Kontrolmatikde yaşanan gelişmelerden dolayı Ukrayna'daki faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldıklarını belirttiler.
 
TURKCELL 
 
Ukrayna'da faaliyet gösteren bir diğer Türk şirketi olan Turkcell, telekomünikasyon operasyonlarının sürdüğünü belirtilerek, gelişmelerin yakından takip edildiği ifade edildi. Turkcell ve ortakları Ukrayna'da telekomünikasyon, kule işletmeciliği ve çağrı merkezi hizmetleri yapıyor.
 
ENKA İNŞAAT
 
Uzun bir süredir Ukrayna'da inşaat faaliyetleri yapan Enka İnşaat da gelişmelere dair bir açıklama yaptı. Ukrayna'da şuanda herhangi bir yatırımlarının olmadığını belirten Enka, Rusya'daki iş süreçlerinde herhangi bir aksama yaşanmadıklarını açıkladı.
 
HAZIR GİYİM MAĞAZALARI KAPATILDI
 
Ukrayna'da yaşanan gelişmelerden etkilenen bir Türk şirketi olan hazır giyim markası Waikiki, Colin’s, English Home, DeFacto gibi markalar, ülkede bulunan 200 civarında mağazasını güvenlik sebebiyle ile kapattı.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler