Türkiye'den 15 milyar dolarlık ihracat!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'nin Temmuz ayı ihracat rakamlarını duyurdu. Türkiye Temmuz ayında 15 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
05 Agustos 2020 Çarşamba 08:50


Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'nin ihracat rakamlarını açıkladı ve Temmuz ayı ihracat rakamları hakkında değerlendirmede bulundu. Bakan Pekcan'ın yapmış olduğu yazılı açıklamada Türkiye'nin ihracat sayesinde cari açığı önemli ölçüde düşürdüğünü ve ihracatın Türkiye ekonomisinde önemli lokomotiflerden biri olduğunu dile getirdi. Pandemi nedeniyle duraksayan ihracatın, Temmuz ayında çok daha hızlı bir şekilde ilerldiğini öne süren Pekcan, Temmuz ayı ihracat rakamlarının bir önceki aya göre ,5 oranında arttığını dile getirdi.

Türkiye'nin Temmuz ayı ihracat değerinin toplamda 15 milyar 12 milyon TL gibi bir seviyeye ulaştığını söyleyen Pekcan, ihracatın Covid-19 öncesindeki seviyeleri de aşarak, 2020 yılında en yüksek değerine ulaştığını ve 2019 Temmuz ayı ihracatına göre ise yeterli bir seviyede olduğunu belirtti. 2020 Temmuz ihracatının 2019 Temmuz ihracatına göre %5,8 azaldığını ifade eden Pekcani, pandeminin etkilerine rağmen ihracat rakamlarının 2020 Temmuz'da önemli ölçüde korunduğunu ifade etti.




Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yapmış olduğu açıklamada ithalat rakamlarına da değindi. Pekcan, Temmuz ayında yıllık bazda %7,66'lık bir düşüşle ithalatın 17 milyar 756 milyon TL seviyesine gerilediğini, ithalatın ihracatı karşılama oranının Haziran ayında %82,6 iken, Temmuz ayında %84,5'e çıktığını belirtti. Altın haricinde ihracatın ithalatı karşılama oranına değinen Pekcan, bu oranın da %93,9'a yükseldiğini dile getirdi. Bu rakamlar neticesinde Temmuz ayı ihracatının 2020 en yüksek ihracat değeri ve ihracatın ithalatı karşılama konusunda da yine 2020'nin en yüksek değeri olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.

 

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler