Türkiye İş Bankası Tahviline Yüksek Talep

Türkiye İş Bankası, uluslararası piyasalarda 750 milyon dolar tutarında 7 yıl vadeli tahvil ihraç etti.
21 Haziran 2014 Cumartesi 11:06


İş Bankası, uluslararası piyasalar üzerinde 750 milyon dolarlık 7 yıl vadeli tahvil ihraç ettiğini açıkladı. Türkiye dışında da yerleşik gerçek ve tüzel kişilere verilen tahvilin faiz oranları %5 olarak belirtilirken bu faiz oranının getirileri 5.226 olarak kayıtlara geçti. İhrac, neredeyse 300 yatırımcıdan dört kat daha fazla bir şekilde talebe sebep oldu. Talebin yüksek olduğu bu işlem piyasaya çıktığı seviyenin altında fiyatlandırılıyor.

Günümüze dek 5 yıl, 5,5 yıl ve 10 yıl vadeli olmak üzere yurt dışı tahvil ihraçlarını gerçekleştiren İş Bankası sektördeki varlığı boyunca ilk defa 7 yıl vadeli tahvil ihracına imza atmış oldu. Tahvilin satın alınma oranları ise %21 Avrupa, %20 İngiltere, İsviçre ABD, Ortadoğu ve %8 ise Asya ile diğer ülkeler olarak açıklandı. İhraca en büyük ilgiyi ise bankalar, sigorta şirketleri ve emeklilik fonları ve fon yöneticileri göstermiş oldu.

Ekonomi Konusunda En Güvenilir Banka

Açıklamalar, ABD Merkez Bankası toplantısı ve Ortadoğu’nun yaşadığı siyasal çatışma ortamının sebebiyet vermiş olduğu belirsizlik dönemine karşı, tahvil ihracında yüksek talep olması ve talebin düşük maliyetler ile borçlanarak, Türkiye’nin ekonomisi ve İş Bankası’nın uluslararası alanlarda aldığı güvenin oldukça yüksek olduğu gözler önüne sermiş oldu.




İş Bankası 2011 yılından bu yana yurt dışı piyasalarında tahvil ihracı yapıyor. Banka, işlemler kapsamında yurt dışı ihraç tahvillerinin oranının toplamlarının 4,4 milyar seviyesinde olduğunu da açıkladı. 


Diğer Haberler