Yapı Kredi Private Banking İkinci Ödülünü Aldı

Yapı Kredi Private Banking, yine Türkiye'de bir ilk olarak başlattığı bağış danışmanlığı hizmeti ile de 'Filantropi Alanında En İyi Hizmet Veren Banka' seçildi.
18 Mart 2014 Salı 13:22


Türkiye'de ilk özel bankacılık hizmetini hayata geçiren Yapı Kredi Private Banking inovatif ve öncü çalışmaları sayesinde ödüllerine yenilerini ekledi. Son dönemde dünyada kullanımı yaygınlaşan Davranışsal Finans teorisini Türkiye'de ilk olarak Seyir Defteri ürünü ile uygulamaya başlayan Yapı Kredi Private Banking bu ürünü ile sektörün saygın yayınlarından Private Asset Management (PAM) Dergisi'nin 'Özel Bankacılıkta İnovasyon' ödülüne layık görüldü.Yapı Kredi Private Banking, yine Türkiye'de bir ilk olarak başlattığı bağış danışmanlığı hizmeti ile de 'Filantropi Alanında En İyi Hizmet Veren Banka' seçildi. PAM'ın her yıl düzenlediği bu ödüllerin temel kriterini değişen gündeme bağlı olarak giderek zorlaşan ekonomide varlıklı bireylere özel sunulan hizmetlerin özellikleri ve kalitesi oluşturuyor.

Öncü ve inovatif hizmetlerini bu ödüllerle bir kez daha taçlandırdıklarını belirten Yapı Kredi Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Pazarlama ve Ürün Yönetimi Direktörü İmre Tüylü, "Türk bankacılık sektörünü sanat, vergi, miras danışmanlığı kavramlarıyla tanıştıran kurum olarak sektörde yine bir ilk olan bu yeni hizmetlerimizin saygın kuruluşlar tarafından tescillenmesinin mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu. Koç Üniversitesi'nin akademik katkısı ve TÜBİTAK desteğiyle gerçekleştirilen Seyir Defteri projesinin Türkiye'de davranışsal finans yaklaşımının risk ölçümüne dahil edildiği ilk uygulama olduğunu belirten Tüylü şu bilgileri verdi: "Müşterimizin 18 sorudan oluşan Finansal Davranış Formu'na verdiği yanıtları ve bankamız ile temasa geçtiği ilk andan itibaren yaptığı tüm finans tercihlerini harmanlayarak finansal davranışlarının özetini çıkarıyor, sonrasında ise bir 'Müşteri Karnesi' oluşturuyoruz. Amacımız ise her zaman olduğu gibi, müşteri odaklı bankacılık anlayışımız çerçevesinde daha özel ve çok daha verimli bir hizmet sunabilmek, müşterimizi kendilerinden bile daha iyi tanımak."

Tüylü sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'yi ilk Filantropi Danışmanlığı hizmetiyle tanıştıran banka olarak PAM ödülleri ile Filantropi Alanında En İyi Hizmet Veren Banka seçilmek bizler için çok anlamlı. TÜSEV ile beraber yürüttüğümüz Filantropi Danışmalığı'nda amacımız müşterilerimizi etkili ve sürdürülebilir bağışcılığa teşvik etmek. Bu hizmeti talep eden özel bankacılık müşterilerimizi, danışmanlarımız aracılığı ile bağış yapmak, vakıf kurmak, çeşitli projeleri desteklemek gibi konularda ilgili yerlere yönlendiriyoruz. Filantropi Danışmanlığı hizmetimiz ile müşterilerimiz dilerlerse, bağışlarının takibini yaparak, hangi alanlarda harcandığı konusunda düzenli olarak rapor talep edebiliyor. Böylelikle müşteri ihtiyaç ve beklentilerini anlayarak, onlara bu beklentilerine uygun bir şekilde bağış yapabilecekleri doğru alanları işaret ediyoruz" dedi.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler