Yapı Kredi ve Garanti BBVA'dan üçüncü çeyrek kar açıklamaları

Yapı Kredi ve Garanti BBVA, 3. çeyreğe dair kar açıklamalarında bulundu. İki bankanın da finansal sonuçları olumlu yönde oldu.
28 Ekim 2020 Çarşamba 08:32


Geçtiğimiz günlerde hem Yapı Kredi hem de Garanti BBVA'dan üçüncü çeyrekteki finansal durumlar hakkında açıklama geldi. Her iki bankada yapmış olduğu açıklamalarda olumlu bir grafik çizerken, açıklamada net kar rakamlarına da yer verildi.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre bankanın pandemi sürecinde, yani 2020 yılının ilk 9 ayında nakdi ve gayri nakdi kredilerini yıllık bazda %24 oranında arttırdığı görüldü. Böylelikle bankanın Türkiye ekonomisine 384,4 milyar TL'lik bir katkıda bulunduğunu açıklayan Yapı Kredi, nakdi kredi hacmini de %27 oranında arttırdı. Böylelikle nakdi kredi hacminin 283 milyar TL olduğu ifade edildi. Yapı Kredi'nin özel bankalar toplam nakdi kredi pazar payının ise ,5 olarak öne çıktığı görüldü. Yapılan açıklamada konsolide aktif büyüklüğü hakkında da bilgi verilirken, Yapı Kredi'nin konsolide aktif büyüklüğünün 492,5 milyar TL olduğu görüldü. Yapı Kredi'nin yıllık kar tutarının ise ilk 9 ay baz alındığında 4 milyar 315 milyon TL olarak kayıtlara geçtiği görüldü.




Üçüncü çeyrek kar oranları hakkınad bilgi veren bir diğer banka ise Garanti BBVA oldu. Garanti BBVA'dan yapılan açıklamaya göre bankanın aktif büyüklüğü 525 milyar 240 milyon 27 bin TL olarak kayıtlara geçti. Bankanın ekonomiye olan nakdi ve gayri nakdi krediler sayesinde katmış olduğu destek ise 400 milyar 378 milyon 9 bin TL olarak kayıtlara geçti. Garanti BBVA'dan yapılan açıklamaya göre yılın ilk 9 ayında net karı ise 5 milyar 240 milyon 7 bin TL olarak kayıtlara geçti. Garanti BBVA'nın sermaye yeterlilik oranı yüzde 16,9 olarak belirtilirken, özkaynak karlılığı ,3 ve aktif karlılığı ise %1,6 olarak kaydedildi.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler