Kredi Başvurusu

Kredi başvurusu için yapmanız gerekenler ve kredi başvurusu sırasında gerekli olan evraklardan konu ile ilgili bilmeniz gerekenlere kadar bir çok bilgiyi bu sayfada bulabilirsiniz. Bu sayfa içerisinde kredi başvurusundan önce bankaların kredilerini hesaplayıp oranları ve masrafları görerek başvuru öncesinde kolaylıkla karar verebilirsiniz.

Kredi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Kredi başvurusu için gerekli evraklar internetten başvuru yapsanız dahi bankaya ulaştırmanız gereken çeşitli evraklar bulunuyor. Kredi başvurusu yaptıktan sonra başvurunuzun tamamlanması için bankaya teslim etmeniz gereken evrakların listesini burada bulabilirsiniz.

Her kredi başvurusunda

  • Nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi, pasaport
  • İkamet belgesi veya en son tarihli telefon, elekrik, gaz ve su vb. faturalarından herhangi birinin fotokopisi

Kamu Çalışanı İçin

  • Maaş Bordrosu

Kredi Hesaplama

Hesaplamak istediğiniz ihtiyaç kredisi türünü seçiniz.


Hesaplamak istediğiniz konut kredisi türünü seçiniz.

Hesaplamak istediğiniz taşıt kredisi türünü seçiniz.

Neden Kredi Alamıyorum?

Banka müşterileri kredi taleplerinin reddi durumunda, sebebini öğrenmek isterler. Genellikle banka kredi uygulamalarına aykırı durumlar nedeni ile gibi çokta açıklayıcı olmayan yanıtlar karşılaşırlar. Kredi reddinin nedenleri arasında sayabileceğimiz;

1: Başvuru sürecinde düzenli gelir beyan edilmiş olmasına rağmen, gelir belgeleri türleri olan maaş bordosu bankaya ibraz edilmemiş olması.

2: Belgelenmiş olan gelir tutarı, bankadan talep edilen kredi miktarına karşılığında uygun olmaması söz konusu olabilir.

3: Kredi başvurusunu değerlendirmesini yapan kurum istenilen krediye karşılık gösterilmiş olan gelirin karşılamadığı ve geri ödeme riski oluşturduğuna kanaat getirilmesi durumunda.

4: Kredi isteğinde bulunan kişinin gelir durumu belgelenmiş olup KKB veri tabını sorgulamasında kullanılmış olan krediler nedeni ile yeni kredi kullandırılma durumunda risk görülmesi.

5: Kredi başvurusu yapmakta olan şahsın başka bankalardan alınmış olan kredi ödemelerinde gecikmeler ya da başka kurumlar ile yaşanılan sorunlar nede ile.

6: Kredi geri ödemeler konusunda gecikme gerçekleşmese bile başvuru sahibinin son bir yıl içinde kredi veya kredi kartı geri ödemelerinde tutarsızlıklar görülmesi.

7: Kredi başvurusu yapan şahsın çalışma sürelerindeki yetersizlikler ve düzensizlikler gibi durumlar.

8: Başvuru sahibine ait kredi geçmişi hakkında KKB kayıtlarında bir referans bulunamaması veya 6 aydan az çalışma süresi nedeni.

9: Kredi başvurusunda bulunan kişinin geçmiş dönemlerde kefil olduğu kredilerin geri ödemelerinde yaşanmış olan sorunlar.

10: Kredi başvuru sahibinin diğer bankalar veya kurumlar tarafından idari veya yasal takip başlatılmış olduğuna dair kayıtlara rastlanmış olması.

11: Tüm bankalar ve kurumlar tarafından kullandırılmış kredileri ve ödeme performansları, yasal ve idari takip gibi kayıtlar 5 yıl, ödenmemiş kredileri için 10 yıl süre ile KBK veri tabanında saklanmaktadır. Kredi değerlendirmeleri ile ilgili kullanılmakta olan KBK verileri başvuru kabulü ya da reddi noktasında en önemli referans olarak değerlenmektedir.