Ziraat Bankası Hesap İşletim Ücreti

Ziraat Bankası 2022 yılı hesap işletim ücretinin ne kadar olduğunu hemen alttaki tablodan görebilirsiniz. Ziraat Bankası hesap aidatı ödememeniz için yapmanız gerekenleri de aşağıdan okuyabilirsiniz. 

Açıklama
Toplam Ücret
3 ayda bir 20.00₺ olarak tahsil edilir
80.00₺

Tüm bankaların Hesap İşletim Ücretlerini karşılaştırın!

Hesap işletim ücreti, mevduat hesabı grubundan vadesiz hesap tipinde hesap açtıran banka müşterilerinin kağıt ve işlem için belirli dönemlerde ödediği ücrettir. Bankaların hesap işletim ücretleri ile ilgili prosedürleri farklı olsa da genellikle Türkiye'de bulunan bir çok banka hesap sahiplerinden bu ücreti talep etmektedir. Peki, Ziraat Bankası'nda durum nasıl?

ZİRAAT BANKASI HESAP İŞLETİM ÜCRETİ ALIYOR MU?

Ziraat Bankası hesap işletim ücreti 2016 uygulamasına göre sunulan bankacılık işlemlerinin karşılığı olarak müşterilerin vadesiz hesaplarından hesap işletim ücreti alınmaktadır. Bankanın resmi web sitesinde yayınlanan Ziraat Bankası yıllık hesap işletim ücretine Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi dahil edilmiştir. Bu nedenle Ziraat bankası hesap işletim ücreti tahsilat dönemi geldiğinde hesabınızdan Bankaların Hesap İşletim Ücretleri tablosunda belirtilen tutar haricinde herhangi bir ücret kesilmeyecektir.

ZİRAAT BANKASI HESAP İŞLETİM ÜCRETİ TAHSİLAT DÖNEMİ

Hesap işletim ücreti Ziraat Bankası uygulamasına göre yılda 4 kez tahsil edilmektedir. Ziraat Bankası tarafından 3 ayda bir tahsilatı gerçekleşen tutar, istisnai durumlar haricinde bütün vadesiz mevduat hesaplarından alınmaktadır. Ziraat Bankası hesap işletim ücretleri müşteri baz alınarak fiyatlandırıldığı için hesap sayısına bakılmaksızın müşterinin tek bir hesabından ücret tahsil edilir. Birden fazla hesabı bulunan müşterilerin herhangi bir hesabından kesinti yapılabilir.

Ziraat Bankası hesap işletim ücreti tahsilat dönemi olarak Mart, Haziran, Eylül ve Aralık ay sonları belirlenmiştir. İlgili dönemlerde yabancı para birimi ile açılan mevduat hesaplarından, Ziraat Bankası hesap işletim ücreti adı altında 7,5 USD kesinti yapılmaktadır. Türk Lirası hesaplarında olduğu gibi ücrete BSMV dahildir ve 3 ayda bir tahsilat gerçekleşmektedir. Bankanın ücret ve komisyonlarında belirtilen hesap işletim ücreti sadece muafiyet tanımlanan hesaplardan alınmaz.

ZİRAAT BANKASI HESAP İŞLETİM ÜCRETİ MUAFİYETİ

Ziraat Bankası hesap işletim ücretini ödememek için size en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek, emekli maaş hesabı açtırabilirsiniz. Emeklilere özel sunulan maaş hesabından işletim ücreti talep edilemez. Ayrıca bankada emeklilere özel kredi faiz oran ve komisyonları sunulmaktadır.

Hesap işletim ücreti muafiyeti tanımlanabilecek diğer hesaplar ise en az 800 TL mevduatı bulunan vadesiz hesaplardır. Ziraat Bankası için vadesiz mevduat hesaplarında tutulan miktar önemlidir. Bu nedenle vadesiz hesabında 800 TL ve üzeri mevduat bulunan müşterilerden hesap işletim ücreti talep etmez. Üstelik bu avantaj sadece TL hesapları için değil YP hesaplarında da geçerlidir. 

Yabancı para birimi ile açtıracağınız vadesiz hesabınızda en az 350 USD tutarında mevduat bulundurursanız, Ziraat Bankası hesap işletim ücretini ödemezsiniz. Ancak daha düşük miktarda mevduatı bulunan hesaplardan işletim ücreti alınacağını unutmayınız. Bankanın hesap işleyişi karşılığında tahsil ettiği ücret ve komisyonlarla ilgili Ziraat Bankası şubelerine asılan tablo ve afişlerden, www.ziraatbank.com.tr adresinden, 444 00 00 veya 0850 220 00 00 telefon bankacılığından bilgi alabilirsiniz.

2022 Güncelleme:

T.C. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 18.11.2015 tarihli 2015/1215 esas numaralı kararında Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 13. maddesinin 1. fıkrasının ve buna bağlı olan Ek-1'de yer alan 2.1. Hesap İşletim Ücreti yönünden yürütmenin durdurulmasına oy birliği ile karar vermiştir. Dolayısıyla Danıştay tarafından yürütmenin durdurulması kararı kapsamında finansal tüketicilerden yurt içi şubelerde hesap işletim ücreti tahsil edilmemektedir.