Garanti Bankası Sponsorluğunda Caz Keyfi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 21. İstanbul Caz Festivali, 1-14 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.
06 Mart 2014 Perşembe 00:43


IKSV yaptığı resmi açıklamaya göre, caz festivali kapsamında bu yıl caz dünyasının en ünlü isimlerini İstanbul’un farklı mekanlarında misafir etmeye hazırlanıyor. İsimler arasında Katie
Melua, Hugh Masekela, Manu Katche, Richard Bona, Danilo Perez, John Patitucci, Brian Blade, Brad Mehldau, Mark Guiliana ve Cecile McLorin Salvant gibi devler yer alıyor.

Ünlü besteci ve söz yazarı Katie Melua, Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde performans gösterecek. 2006 tarihinde İngiltere ve Avrupa’da en fazla satan kadın sanatçı ünvanını alan



Melua, “Call off the Search” albümünden bu güne kadar çıkarttığı 5 albüm ve kaydı “Ketevan”ı ilk kez İstanbul’da seyircilerine sunacak.

Dünyaca Ünlü Dev İsimler

Stanley Clarke ve piyanoda Chick Corea’dan oluşan kadroyu, Haliç Kongre Merkezi’nde 70’li yıllardan günümüze uzanan bir kariyeri canlı dinleme şansına sahip olacağınız.
Dünyanın en iyi caz piyanisti olarak kabul edilen Danilo Perez, bas gitar virtüözü John Patitucci ve davul üstadı Brian Blade İstanbul Erkek Lisesi Bahçesi sahnesinde yer alarak performansını sergileyecek.

Manu Katche, Richard Bona ve Avrupa sahnesinin ünlü ismi Stefano di Battista ile birlikte Eric Legnini’de santralistanbul mekanında sahne alacak.
Hugh Masekela ve kadrosu Ortaköy Feriye Restaurant’ta hayranlarıyla buluşurken gecenin en iyi performansını sunmaya hazırlanıyor. Dünyaca ünlü isimlerle uzun yıllardır aynı sahneyi paylaşan sanatçının festivale renk katacağı düşünülüyor.


Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler